Tıbbi Cihaz Yönetişim Zirvesi, Antalya’da Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Ekleme Tarihi 24.05.2025

20-22 Mayıs 2025 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen “Tıbbi Cihaz Yönetişim Zirvesi: Tedarikte Strateji ve Yenilikçi Çözümler”, tıbbi cihaz sektörünü şekillendiren kamu, özel sektör ve akademi temsilcilerini bir araya getirdi. Zirve, SEİS, TÜMDEF, SADER, ARTED, DİŞSİAD, TİPGÖRDER, İSEK ve OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Derneği tarafından organize edildi. Etkinlik, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlendi.

Zirvenin üç gün süren programında; sektörel yönetişim modelleri, yerli üretim stratejileri, regülasyonlar, kamu alım politikaları ve dijital dönüşüm başlıkları masaya yatırıldı. Eş zamanlı oturumlar ve çalıştaylarla sektörün sorun alanları detaylı şekilde ele alındı.

OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Derneği Başkanı Sayın Fatin Dağçınar, üçüncü gün gerçekleşen oturumda “Kamu Hastanelerinde Yerli Ürün Kullanımı” başlıklı sunumuyla kümelenmenin yerli üretim vizyonunu paylaştı. Ayrıca kamu hastaneleri başhekimleri ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yer aldığı panelde, yerli ürünlerin kullanımını teşvik eden uygulamalar değerlendirildi.

Zirve kapsamında OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi üyesi firmalar, ürün ve hizmetlerini sektör profesyonellerine tanıtma imkânı buldu. Katma değeri yüksek yerli üretim hedefiyle çalışmalarını sürdüren firmalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

İlgili Görseller