Medikal Küme Yüzünü İhracata Çevirdi

Ekleme Tarihi 11.04.2013

Uluslararası Pazarlama ve Ticari İstihbarat Eğitimi

 OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi tarafından yürütülen ve Ekonomi bakanlığı tarafından uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi tebliği kapsamında desteklenen, Medikal Sanayi Kümelenmesi, İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi projesinde, Uluslararası Pazarlama ve Ticari İstihbarat eğitimi üreticilerimizin yoğun katılımı ile başlamıştır.

Uluslararası rekabetçiliğimizi güçlendirmek ve yerli tıbbi cihaz üreticilerimizin niteliklerini artırarak uluslararası pazardan daha fazla pay almalarını sağlamak amacı ile devam ettiğimiz projemizde önemli bir aşama olan eğitim ve danışmanlık eksiklerimizin tamamlanması için eylül ayında proje yararlanıcısı firmalarla gerçekleşen toplantıda duyurulan eğitim, yüzünü ihracata dönmüş üreticilerimizle birlikte hayata geçirilmiştir.

25 Eylül – 13 Ekim 2012 tarihleri arasından gerçekleştirilen “Uluslararası Pazarlama ve Ticari İstihbarat Eğitimi” başarıyla tamamlanmış bulunmaktadır.

Medikal Küme tarafından gerçekleştirilen eğitimin odak noktası; uluslararası ticarette bilginin önemi, çağdaş ihracatın stratejisi ile ileri satış teknikleri ve ihracat pazarlamasında fiyatlandırma-ürün-bayi yönetimi teknikleri üzerinde yoğunlaştı. Katılımcı kursiyerler, yapılacak olan pazar ya da ürün odaklı araştırmanın hangi gerekçe ve gerçekler üzerinden yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilerek, teorik konularda bilgi sahibi oldular. Eğitmen Yaman KOÇ; ayrıca ticari faaliyetlerdeki “36 Strategem”in önemi vurgulanarak her birini detaylıca tüm kursiyerlerle paylaştı.

İkinci Haftada gerçekleştirilen eğitimin odak noktası; pazar araştırmasının yapılması ve müşterilerin bulunmasının uygulamalı olarak tüm kursiyerlere anlatılması oldu. Haftanın son dersinde artık bütün kursiyerler kendi belirledikleri spesifik ürünlerin pazar araştırmalarını gerçekleştirebilecek konumlara gelmişlerdir.

Gerçekleştirilen son hafta eğitiminde ve sonrasında artık tüm katılımcılar konşimentolar üzerinden ürünlerinin takibini yapabilecek ve hangi piyasaya hangi zaman ve koşullarda girmeleri gerekeceğinin kararlarını verebilecek duruma gelmiş bulunmaktadırlar.

13 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen sertifika töreni ile birlikte hem eğitimciler bu alanda yetkinliklerini belgelemiş oldular hem de proje kapsamında devam ettirilecek olan faaliyetlerde firmaları adına aktif rol üstelenebilecek konuma geldiler.

İhracat Kapasitesini Geliştirme Projesi kapsamında, eğitim sonrasında yurt dışı pazarı odaklı geziler ve yurt dışı alım heyetlerinin ülkemize daveti gerçekleştirilecektir.