Malezya Ticaret Heyeti’nde İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ekleme Tarihi 12.03.2024

27 Şubat 2024 tarihinde, Sheraton Otel’de organize edilen ikili iş görüşmeleri, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Fatin Dağçınar, Türkiye’nin modern tesisleri, yüksek standartlı üretim kapasitesi ve uluslararası kalite standartlarına uygun ürünleriyle Türk tıbbi cihaz sektörü, 2022 itibariyle 2,4 milyar doları aşan bir büyüklüğe ulaştığını belirtti. Türkiye ile Malezya’nın tıbbi cihaz sektörlerinin; teknoloji transferi, ortak Ar-Ge projeleri ve eğitim programları gibi alanlarda iş birlikleri ile geliştirebileceğini vurguladı.

Malezya Uluslararası İslam Ticaret ve Sanayi Odası (MIICCI) Yönetim Kurulu Başkanı Haji Muhamad Amin Fahmi, Malezya Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Otoritesi Piyasa Öncesi Kontrol Bölümü Direktörü Aidahwaty Olaybay ve Malezya KOBİ Birliği (SME Corp.) Yöneticisi Rizal Nainy’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları gerçekleştirdi.

Aidahwaty Olaybay gerçekleştirdiği konuşmasında medikal cihaz yönetmeliğinde uyumlaştırmanın altını çizerek uluslararası iş birliği için süreçlerin uyumlu ilerlemesi gerektiğini belirtti. Malezya Yeni Uluslararası Sanayi Planı 2030’da medikal sektörünün öncelikli sektörler arasında yer aldığının altını çizdi.

B2B organizasyonuna destek sağlayan MIICCI Yönetim Kurulu Başkanı Tuan Haji Muhamad Amin Fahmi gerçekleştirdiği konuşmasında, MIICCI hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Malezya arasında uluslararası ticaret ve yatırımın geliştirilmesinin önemini belirtti.

SME Corp. Yöneticisi Rizal Nainy, Eylül ayında KOSGEB ile birlikte gerçekleştirdikleri heyetin çok verimli geçtiğini ve önemli iş birlikleri oluşturulduğunu belirtti. Malezya’da sağlık sektöründe son yıllardaki büyümenin altını çizerek, Türkiye ile Malezya arasında iş birliği geliştirilebilecek medikal sektörü dallarına ilişkin bilgi verdi.

 

Ostim Medikal Sanayi Kümelenmesi – MIICCI İş Birliği Protokolü

Türkiye ile Malezya arasında medikal sanayi sektöründe iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla MIICCI ile protokol imzalandı. Kuala Lumpur Ticaret Müşavirleri Merve Kadiroğlu ve Münevver Koçak'ın katılımlarıyla imza töreni gerçekleşti.

İlgili Görseller