Rusya Heyeti OSTİM Ziyareti ve İkili İş Görüşmeleri

Ekleme Tarihi 26.09.2023

Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye’de bulunan 35 iş insanı Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Mümessilliği ve OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliği ile OSTİM’li firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı, Rus heyete OSTİM ve kuruluşları hakkında bilgiler verdi. 7 sektörde faaliyet gösteren kümelenmeleri anlatan Arıcı, en hızlı etkileşim kurabilecekleri firmaların küme üyeleri olduğunu kaydetti.
Rus Heyeti Başkanı, Rusya Devlet Yönetim Üniversitesi Proje Yönetim Bölüm Başkanı Ekaterina Halimon, iş birliği programı düzenlemesinden dolayı OSTİM’e teşekkür etti. Heyette bulunan firmaların Bakanlık tarafından özenle tespit edilip heyet dahil edildiğini vurgulayan Halimon, “İş birliklerinin OSTİM sayesinde güzel bir konuma ulaşacağına inanıyorum.” dedi.
İkili iş birliği görüşmeleri öncesinde OSTİM’li iş insanları Rusya ile ticari ilişkilerin gelişmesinin önündeki vize başta olmak üzere karşılıklı kalite ve sertifikasyon sistemlerinin tanınabilirliğinin çözümü konusunda Rus yetkililere taleplerini iletti.
OSTİM Dış Ticaret Ticaret Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ikili iş görüşmeleri ile Rus ve OSTİM’li iş insanları ticaret potansiyelini değerlendirdi.
 
Ardından OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Üyesi Normmed firması ziyaret edilerek firma hakkında heyete bilgi aktarıldı. 

İlgili Görseller