Rusya Federasyonu Heyeti Dubna-Yuvarlak Masa Toplantısı ve İkili İş Görüşmeleri

Ekleme Tarihi 24.10.2023

Gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında Dubna Özel Ekonomik Bölgesi’nden katılan firmalar ile Türkiye’den heyet kapsamında gelen 23 şirketin temsilcileri tanıtım ve konuşmalarını gerçekleştirdi. DNA Teknoloji Genel Müdürü Vladimir Kolin , Medargo Şirketler Grubu Genel Müdürü  Vadim Vinokurov, Asfarma-Ros Ltd Genel Müdürü Gündüz Y. Abbasov, Medrelis LLC Genel Müdür Yardımcısı Sergey V. Malyarenko gibi firma temsilcileri konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yuvarlak masada görüşülen konular ise; Rusya'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den Rusya'ya medikal cihaz ve ilaç ihracatının geliştirilmesi; Türkiye’nin medikal ve ilaç endüstrilerinde faaliyet gösteren işletmelerin Rusya'da ve Rus şirketlerinin Türkiye’de üretim ve montaj faaliyetlerinde bulunması, Türkiye'den (ve/veya Türkiye üzerinden üçüncü ülkelerden) medikal ekipman, malzeme ve bileşenlerin ihracatının organize edilmesi, Rus ve Türk şirketlerinin katılımlarıyla iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi, devlet düzenlemeleri (ilgili mevzuat, devlet teşvik ve garantileri) ve medikal ve ilaç endüstrilerinin gelişimi için devlet tarafından koşulların yaratılması; Rusya'da maddelerin (sübstansiyonların) üretimi için koşulların oluşturulması, medikal cihazların dağıtım ve satışı ile ilgili konular, medikal ve ilaç sanayi işletmelerinin konumlandırılması, sertifikasyon, lisans ve izinler.

Türk şirketleri tanıtım ve görüşlerini ilettikten sonra ikili iş görüşmelerine geçilerek birebir ticari iş birlikleri karşılıklı değerlendirildi.

 

İlgili Görseller