Rusya Federasyonu Heyeti - Dubna Firma Ziyaretleri

Ekleme Tarihi 24.10.2023

KOSGEB desteği ile OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi tarafından organize edilen Rusya Federasyonu heyeti; Ankara, Samsun ve Gaziantep’ten 23 firmadan 24 katılımcı, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kayıt ve Koordinasyon Daire Başkanı Ömer Faruk Kuru, Küme Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar ve Küme Koordinatörü Nilsu Erkanlı ile 11-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Dubna ve Moskova bölgelerini kapsayan heyet programında ilk gün; Dubna Özel Ekonomik Bölgesi Dubna Özel Ekonomik Bölgesi Direktörü Alexander Rat ve Dubna Özel Ekonomik Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı Yegor Kruglov tarafından Dubna Özel Ekonomik Bölgesi genel olarak tanıtıldı ve özellikle medikal sektör özelinde çalışan firmalar ziyaret edildi. Bölgede sağlık alanında faaliyet gösteren EMKO Şirketler Grubu MLT, Eltech, Okvision ve Erba Rus Firmaları ziyaret edilerek çalışmaları hakkında bilgi alındı ve üretim yerleri ziyaret edildi.

Ardından Dubna Özel Ekonomik Bölgesi yetkilileri, Rus Türk İşadamları Birliği yetkilisi ve heyet katılımcılarının tamamı ile akşam yemeğinde iş birliği görüşmeleri devam etti.

İlgili Görseller